Actueel

Tuinontwerp - Tuindesign Keizersgracht Amsterdam

Uitvoering: Tuinproject Keizersgracht Amsterdam

Begin januari zijn onze collega’s begonnen met het realiseren van een prachtig buitenruimte midden in het centrum van Amsterdam.

Enkele maanden geleden kwam de (binnenhuis) architect met de vraag of wij mee wilden denken met het ontwerp van deze riante buitenruimte. De lange maar smalle tuin gelegen aan Keizersgracht te Amsterdam had vele uitdagingen. De tuin moest comfortabel voor de bewoners zijn waarbij de volgende facetten aanbod moesten komen;

  • Lounge en relax terrassen
  • Dining bij de tuinkamer
  • Rust

Daarbij had de tuin een interessante hoogte verschil van +/- 100 cm door de split-level. Dat vele kansen kon geven aan deze riante buitenruimte.

Behoud van historische elementen

Vele tuinen hebben net zoals deze Amsterdamse tuin verschillende parels. In de eerste schets fase hebben wij deze parels in kaart gebracht, waardoor wij vele (meestal) waardevolle elementen konden respecteren en behouden. Enkele historische elementen zoals de beuken bomen en een steeneik. Deze camoufleerde vele storende lijnen, door deze elementen te behouden blijven vele lijnen gewaarborgd en zal de privacy behouden blijven.

3-tal zones

Samen met de architect en de opdrachtgevers hebben wij de wensen en eisen in kaart gebracht. Deze wensen heeft ons geleid naar een eerste schets waarbij de tuin in een 3-tal zones was verdeeld.

Opzoek naar het gebruiksgemak

Tijdens het ontwerpproces hebben wij vele aspecten aangelicht, zoals bijvoorbeeld het gebruiksgemak. Wat , waar en hoe wordt het gewenst en heeft dit gebruik een gebruikers als ideaal. Om het gebruiksgemakken tot een succes volle zone te maken moest alles kloppen. Zo wens je bijvoorbeeld binnen handbereik heerlijke lounge kussens te hebben. Dit betekend voor u een ideaal, waardoor deze zone als prettig verblijf gaat ervaren.

Volledig maatwerk tuin

In deze tuin hebben wij vele elementen speciaal ontworpen, waarvan diverse elementen momenteel in productie zijn. Wie wenst het nou niet, een kussenkist geheel opmaat die u met gemak opent? Door te kiezen van de juiste materiaal en door samen te werken met de juiste partijen zijn veel dingen mogelijk.

Tuinstyling

Door de juiste samenwerking tussen de adviseurs van Ernst Baas Tuininrichting, Ernst Baas Hoveniers en de architect. Lopen de gehele style van de woning door naar de exclusieve buitenruimte. Door de materialen zoals; hout, steen, tuinmeubelen (stofkleuren), parasols en overige accessoires op elkaar afgestemd. Dit met ieder zijn input en (vak)kennis.

Tuinontwerp - Tuindesign Keizersgracht Amsterdam

Ontzorgen van tuinwerkzaamheden

Momenteel zijn wij de bewoners van dit historische pand aan de Keizersgracht aan het ontzorgen. Alle tuinbenodigdheden worden door middel van een kraan over de woning gehesen, doordat de gehele tuin omsloten is. Tevens hebben de bewoners geen overlast in de woning.

Binnenkort meer over dit project.