Actueel

Moodboard - Dakterras Gouda

Uitvoering: Dakterras aan de Markt in Gouda

Afgelopen maand hebben onze collega’s aan de Hoge Gouwe te Gouda een prachtig dakterras gerealiseerd.

Enkele maanden geleden kwamen de bewoners van deze prachtige monumentale woning met de vraag of wij een ontwerp wilde maken voor hun dakterras. Samen met de bewoners hebben wij gekeken naar de wensen en kansen die dit royale dakterras van meer dan 50m2 te bieden had. Naast dat er vanaf dakterras uitzicht op de Markt en het Stadhuis van Gouda behouden moest blijven. konden de bewoners naast het zicht op de Sint-Janskerk genieten van het prachtige carillon. Tevens hebben wij rekening gehouden met diverse andere facetten zoals bijvoorbeeld de bestaande tuinmeubelen van o.a. Royal Botania.

Gouds dakterras in Ibiza-style

Voor het dakterras hebben wij een inrichtingsplan gemaakt, waarbij een basis hebben gemaakt van witte plantenbakken. In deze plantenbakken hebben wij twee soorten (blad)beplanting toegepast, die de zomersferen naar boven halen. Doordat de bakken in 1 style zijn uitgevoerd worden de twee niveaus die dit dakterras heeft met elkaar gekoppeld. In diverse bakken hebben wij zuilen met roze bloeiende clematissen ontworpen die het gehele jaar door een andere sfeer creƫren.

Zon en schaduw op het dakterras

Op dit dakterras hebben wij een tweetal lounge en dining terrassen ingericht met nieuwe en bestaande tuinmeubels van o.a. Royal Botania en LOFDesign. Bij het lounge terras hebben wij een multifunctionele Spectra parasol van Umbrosa toegepast. Deze parasol is geheel uitgevoerd in Ibiza-style wit.

Ontzorgen door de juiste samenwerking

Doordat wij het gehele project zelf hebben begeleid en uitgevoerd konden wij de bewoners ontzorgen. Alle oude materialen die aanwezig waren op het dakterras zijn door ons afgevoerd met een kraan die tevens die nieuwe materialen op het dakterras hebben gehesen. Dit betekend dat alle materialen buitenom op en van het dakterras zijn geplaatst, waardoor de bewoners geen overlast in de woning hebben gehad.

Binnenkort vindt u op onze website het eindresultaat.