Moderne tuinen

Moderne tuinen ziet u vaak terug bij bedrijven, maar ook bij nieuwbouwprojecten. Moderne tuinen kenmerken zich doordat ze een strakke indeling hebben, gebruikmaken van geometrische vormen en natuurlijke kleuren zoals grijs, antraciet, wit en naturel. Ze hebben een heldere structuur, zijn vaak minimalistisch ingericht en bepaalde elementen herhalen zich. Denk aan een strakke indeling met groene hagen die in hetzelfde patroon terugkomen of een bloemenrij die aan beide kanten van het betegelde pad hetzelfde is gelegd. Moderne tuinen laten zich dus het beste omschrijven als tuinen met een strakke indeling, minimalistische inrichting, slimme contrasten en een moderne uitstraling.

Sfeer en warmte in moderne tuinen

Sommige tuineigenaren zijn terughoudend om voor deze stijl te kiezen, omdat een moderne tuin zonder de juiste tuinmeubelen en accessoires al snel kil en ongezellig oogt. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om een moderne tuin erg gezellig en sfeervol in te richten. Onze hoveniers hebben veel ervaring met het ontwerpen en inrichten van moderne tuinen waardoor u zich helemaal thuis zal voelen in uw moderne tuin. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden voor uw tuin en inspireren u om van uw tuin iets bijzonders te maken.

Door de overzichtelijke indeling en minimalistische stijl, kunt u veel kanten op met een moderne tuin. Moderne tuinen passen daardoor bij diverse woningen. Uiteraard complimenteert een moderne tuin een modern ingerichte woning, maar ook voor klassieke en zelfs landelijke woningen kunnen moderne tuinen een perfecte aanvulling zijn. Binnen moderne tuinen kunt u ook verschillende stijlen met elkaar combineren.

Denk aan een landelijk gazon met daarop een moderne sculptuur of gestuukte of natuurstenen muren met daarbij grote planten. Een andere optie is om voor planten en bloemen te kiezen die voornamelijk in landelijke tuinen gebruikt worden, maar dan wel in een moderne plantenbak of pot. Hierdoor creëert u een spannend contrast in uw moderne tuin en is uw tuin allesbehalve kil.

Ook kleurrijke bloemen in combinatie met groene planten of bepaalde materialen zorgen voor een contrastrijke tuin. Ons advies aan tuineigenaren die de mogelijkheden van een moderne tuin willen verkennen, is om te experimenteren met materialen, contrasten en accessoires. Wij weten zeker dat u al snel de schoonheid zult zien van een goed ingerichte moderne tuin.

 

Tuinverlichting voor moderne tuinen

Om ervoor te zorgen dat uw tuin niet alleen stijlvol maar ook gezellig en warm is, kunt u kiezen voor een moderne zithoek met comfortabele kussens. Ook is het mogelijk om een intiem plekje te creëren met strakke hagen en warmte toe te voegen met kleur in accessoires, houten vlonders of bloemen. Vergeet ook de verlichting niet. Met subtiele tuinverlichting kunt u bepaalde aspecten van uw tuin uitlichten en warmte geven aan uw zithoek of betegelde paden. Op het gebied van tuinverlichting zijn er veel mogelijkheden voor moderne tuinen en daarover adviseren wij u graag.

 

Moderne tuinen en kunst

Dankzij de minimalistische en overzichtelijke indeling van moderne tuinen lenen ze zich uitstekend voor kunst. Een groot voordeel van een moderne tuin is dat kunst in de vorm van een standbeeld of sculptuur alle aandacht krijgt. Door prachtige, abstracte sculpturen in uw tuin te plaatsen of bepaalde planten uit te lichten, maakt u van uw tuin een inspirerende en kunstzinnige plek. In combinatie met de strakke materialen en groene beplanting straalt uw tuin eenheid en rust uit. Zo heeft u alle aandacht om van de zorgvuldig gekozen kunstwerken en sculpturen te genieten.

Kortom: moderne tuinen zijn de perfecte plek om tot rust te komen, te ontspannen en u te laten inspireren. Ook zijn er voor uw moderne tuin veel meer mogelijkheden dan u op het eerste gezicht zou denken. Op basis van uw wensen en de creatieve ideeën van onze ontwerpers, krijgt uw moderne tuin de gewenste uitstraling en een verrassend ontwerp. In onze galerij vindt u voorbeelden van diverse moderne tuinen waar wij aan hebben meegewerkt. Bent u benieuwd naar de juiste tuinmeubelen en accessoires voor uw moderne tuin? Kom langs in onze inspiratieruimte om onze collectie tuininrichting te zien en zo te ontdekken wat bij uw moderne tuin past.


Projecten