Landelijke tuinen

In veel tuinen van familie, vrienden of kennissen zal u de landelijke stijl herkennen. Dat is niet voor niets, want de landelijke tuinen zijn al jaren erg populair. Waar men eerst koos voor een landelijk interieur met bijbehorende woonkeuken en zithoek, verlegt men nu de focus naar de tuin. Het is prachtig als uw woning en tuin bij elkaar passen en op elkaar zijn afgestemd.

Daarom zijn landelijke tuinen in opmars. Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun tuin te voorzien van de prachtige, landelijke stijl. Landelijke tuinen zijn groots in stijl en perfect voor wie verlangt naar vrijheid en het buitenleven. Daarom inspireren we u graag met voorbeelden en meer uitleg over het ontwerpen en inrichten van landelijke tuinen.

Landelijke tuinen zijn groen, ruimtelijk, en spannend

Hoewel u een landelijke tuin onmiddellijk herkent, zijn tuinen in deze stijl allesbehalve saai. Landelijke tuinen blijven dicht bij de natuur, maar zijn toch zo gestileerd dat ze voldoen aan alle wensen van de tuineigenaren. Doordat de natuur en het vrije gevoel bij landelijke tuinen het uitgangspunt zijn, ademen onze ontwerpen voor landelijke tuinen de vrijheid van het landleven.

Het gebruik van natuurlijke materialen die eeuwen geleden ook het landschap sierden, draagt bij aan landelijke gevoel. Hierbij kunt u denken aan zwart potdekselwerk die herinneren aan boerenschuren of robuuste en comfortabele tuinmeubelen. Hierdoor waant u zich in een andere wereld wanneer u in uw tuin bent.

Kenmerken van landelijke tuinen

Belangrijke kenmerken van landelijke tuinen zijn veel groen, een ruime indeling en het gebruik van natuurlijke materialen die verouderd of zelfs bemost zijn. Denk bij beplanting aan weelderige, bloeiende borders, fruitbomen en andere planten die het vrije gevoel uitstralen. Niet alleen de inrichting en de beplanting van uw tuin is belangrijk, maar ook de indeling ervan. Landelijke tuinen zijn te herkennen aan een ruime indeling met afzonderlijke tuinkamers.

Om ervoor te zorgen dat uw landelijke tuin niet alleen groen maar ook spannend is, kunnen we doorkijkjes creëren en een langgerekt gazon afwisselen met waterpartijen. In het midden van de tuin is een lange vijver vaak prachtig, terwijl u ook kunt kiezen voor een kleinere vijver die meer beschut ligt. Water versterkt het landelijke gevoel omdat het dieren zoals kikkers en watervogels aantrekt.

Lijkt het u mooi om een verscheidenheid aan dieren bij uw vijver te zien? Plaats dan zuurstofrijke planten bij uw vijver om hem aantrekkelijker te maken voor de dieren. Onze hoveniers hebben jarenlange ervaring met allerlei landelijke tuinen, dus laat u verrassen door hun deskundige advies voor uw tuin.

Landelijke tuinen in de natuur

Wanneer u in een landelijke omgeving woont, is de keuze voor een landelijke tuin snel gemaakt. Juist een omgeving met veel natuur leent zich uitstekend voor de landelijke tuinstijl. Bij Ernst Baas Hoveniers geven we in zo’n geval veel aandacht aan een natuurlijke overgang van de tuin naar het landschap. Hierdoor vullen de tuin en het landschap elkaar aan en kunt u op een slimme manier gebruikmaken van de elementen die van nature aanwezig zijn.

Zo kunnen we ervoor kiezen om de beschutting van een boomhaag te benutten door een prachtige zithoek te creëren of juist zichtlijnen naar de horizon te ontwerpen. Daardoor oogt uw tuin niet alleen groter, de zichtlijnen versterken ook het landelijke gevoel dat veel mensen zo aanspreekt.

De uitdaging voor ons als hoveniers bij een weidse omgeving of grote tuin is om ervoor te zorgen dat het geheel spannend blijft. Hoewel landelijke tuinen vaak vrijheid uitstralen en ruimtelijk zijn, is het belangrijk om ook voor warmte en intimiteit in uw tuin te zorgen. Dat kan door slim gebruik te maken van natuur en beplanting die voor beschutting zorgen.

Denk aan groene hagen, grote bomen of struiken. Of wissel het groen af met oude hekjes, romantische stenen muurtjes en houten poorten. Dit biedt ook mogelijkheden om klimplanten, klimrozen of druiven te laten groeien in uw tuin. Binnen de beschutting kunt u ervoor kiezen om een intieme zithoek te maken of kleurrijke bloemen te planten. Dit geeft uw landelijke tuin sfeer, zonder het vrije gevoel te verliezen.

Inspiratie

Laat u inspireren door de landelijke tuinen die u in onze galerij vindt. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden op het gebied van tuinontwerp en tuininrichting voor uw landelijke tuin? Kom dan langs in onze inspiratieruimte om te zien welke tuinmeubelen en accessoires uw landelijke tuin compleet maken. Met de juiste indeling en inrichting verandert uw tuin in een prachtige plek waar u de vrijheid van het buitenleven kunt ervaren.