Klassieke tuinen

Klassieke tuinen, een weelderige oase van tijdloze schoonheid en verfijning, vormen een eerbetoon aan eeuwenoude ontwerptradities en historische elegantie. Deze tuinen weerspiegelen de erfenis van de klassieke tuinkunst, die teruggaat tot de prachtige hoven van de oude beschavingen en de majestueuze kasteeltuinen van Europa. Met hun kenmerkende symmetrie, formele structuren, imposante beplanting en artistieke details, nemen klassieke tuinen ons mee op een reis door de tijd, waarin de schoonheid van het verleden wordt geëerd en gevierd. In deze inleiding zullen we dieper ingaan op de kenmerken, geschiedenis en tijdloze aantrekkingskracht van klassieke tuinen, en ontdekken hoe ze een blijvende bron van inspiratie zijn voor liefhebbers van tuinieren en esthetiek over de hele wereld.

Tijdloze elegantie in klassieke tuinen met Ernst Baas

Bij Ernst Baas begrijpen wij dat klassieke tuinen een tijdloze elegantie uitstralen die de tand des tijds heeft doorstaan. Wij, als team van Ernst Baas, laten ons inspireren door de ontwerptradities van vervlogen tijden en combineren verfijning en harmonie op een unieke manier in onze tuinontwerpen. Onze kenmerkende symmetrie, formele structuren, imposante standbeelden en zorgvuldig gekozen beplanting dragen bij aan de onweerstaanbare aantrekkingskracht van klassieke tuinen die wij creëren. Het resultaat is een buitenomgeving die een gevoel van rust, schoonheid en historische diepgang uitstraalt, waarin elke hoek zorgvuldig is doordacht en gepland om een blijvende indruk achter te laten. De tijdloze elegantie van klassieke tuinen blijft een bron van inspiratie voor liefhebbers van tuinieren en esthetiek over de hele wereld, en bij Ernst Baas zetten wij ons in om deze traditie voort te zetten.

Strak en warm

Het bijzondere aan deze tuinen is niet alleen dat wij als tuinontwerpers de kans krijgen om creatief te zijn met allerlei tinten groen, maar ook dat ze zowel strak als warm zijn. Dit is een unieke combinatie, want in de meeste tuinen vindt u slechts één van deze elementen terug. Kempische tuinen zijn strak aangelegd en hebben een duidelijke indeling, maar stralen ook een zekere warmte uit die het strakke van de tuinen compenseert.

Denk bijvoorbeeld aan vintage, verweerde tuinbankjes die intiem tussen hagen geplaatst zijn. Op deze manier creëert u in uw tuin intieme hoekjes, terwijl het geheel toch strak oogt. Groene hagen zijn een veelvoorkomend en kenmerkend onderdeel van Kempische tuinen. De hagen kunnen zelfs direct voor elkaar staan. Door het hoogte- en kleurverschil geven de hagen meer diepte aan uw tuin. Ook kunt u uw tuin goed combineren met de landelijke stijl door te kiezen voor een boomgaard of waterpartij.

U ziet het, binnen de kenmerken van Kempische tuinen zijn er genoeg mogelijkheden om uw tuin spannend en bijzonder in te richten. Hoewel de Kempische stijl zich vooral leent voor middelgrote en grote tuinen, kunnen onze hoveniers kleinere oppervlakten ook volgens deze tuinstijl vormgeven. Bent u benieuwd naar de tuinen die wij hebben ontworpen of ingericht? Bekijk dan onze projecten in de galerij of kom langs in onze inspiratieruimte om u te laten inspireren.