Kempische tuinen

Als u zich heeft verdiept in het ontwerp en de inrichting van uw tuin, dan weet u dat er ontelbaar veel tuinstijlen zijn. Voor iedere smaak, wens en woning is er een bijpassende stijl waarin u uw tuin kunt inrichten. Een opvallende tuinstijl die de laatste jaren steeds populairder wordt in ons land, is de Kempische stijl. Steeds meer mensen kiezen voor een woning in deze kenmerkende stijl. U herkent de Kempische stijl aan de bonte steen, de verspringende gevels en daklijnen, de robuuste schoorstenen, grijze luiken en markante entree. Om uw woning in de Kempische stijl helemaal af te maken, is het aan te raden om uw tuin in dezelfde stijl te laten ontwerpen en in te richten. Wij als tuinontwerpers vinden Kempische tuinen prachtig en geven u daarom graag meer uitleg over deze bijzondere tuinstijl en de mogelijkheden voor uw tuin.

Bijzondere uitstraling van kempische tuinen

Voor tuinontwerpers is het prettig om binnen een bepaalde tuinstijl te werken. Doordat Kempische tuinen zo’n kenmerkende stijl hebben, krijgen wij de kans om onze creativiteit binnen deze kaders de vrije loop te laten. Hierdoor hebben alle tuinen een andere uitstraling, terwijl de prachtige stijl duidelijk herkenbaar is. De kunst van het ontwerpen van Kempische tuinen is schilderen met eenvoud.

Door gebruik te maken van diverse planten, groen en stenen die een soortgelijke uitstraling hebben, zijn Kempische tuinen doordacht, beheerst en stijlvol. Daarom ziet u in veel Kempische tuinen allerlei groene tinten en lagen die de tuin een zekere spanning geven. Denk daarnaast aan brede oprijpaden die gemaakt zijn van kasseien met dezelfde kasteelachtige robuustheid als uw woning. De oprijpaden worden gecomplimenteerd door groene gazons en hagen, afgewisseld met prachtige vormstruiken en –bomen. Hierdoor oogt uw tuin als een natuurlijk en stijlvol verlengstuk van uw woning.

Strak en warm

Het bijzondere aan deze tuinen is niet alleen dat wij als tuinontwerpers de kans krijgen om creatief te zijn met allerlei tinten groen, maar ook dat ze zowel strak als warm zijn. Dit is een unieke combinatie, want in de meeste tuinen vindt u slechts één van deze elementen terug. Kempische tuinen zijn strak aangelegd en hebben een duidelijke indeling, maar stralen ook een zekere warmte uit die het strakke van de tuinen compenseert.

Denk bijvoorbeeld aan vintage, verweerde tuinbankjes die intiem tussen hagen geplaatst zijn. Op deze manier creëert u in uw tuin intieme hoekjes, terwijl het geheel toch strak oogt. Groene hagen zijn een veelvoorkomend en kenmerkend onderdeel van Kempische tuinen. De hagen kunnen zelfs direct voor elkaar staan. Door het hoogte- en kleurverschil geven de hagen meer diepte aan uw tuin. Ook kunt u uw tuin goed combineren met de landelijke stijl door te kiezen voor een boomgaard of waterpartij.

U ziet het, binnen de kenmerken van Kempische tuinen zijn er genoeg mogelijkheden om uw tuin spannend en bijzonder in te richten. Hoewel de Kempische stijl zich vooral leent voor middelgrote en grote tuinen, kunnen onze hoveniers kleinere oppervlakten ook volgens deze tuinstijl vormgeven. Bent u benieuwd naar de tuinen die wij hebben ontworpen of ingericht? Bekijk dan onze projecten in de galerij of kom langs in onze inspiratieruimte om u te laten inspireren.