Tuinaanleg

Tuinaanleg is een spannend onderdeel van het creëren van uw ideale tuin. In deze fase heeft u de keuze gemaakt voor een bepaald ontwerp en ziet u al voor zich hoe uw tuin eruit zal gaan zien. Nog even en dan kunt u ‘s zomers van de zon in uw achtertuin genieten of tijdens uw lunchpauze een wandeling maken door de prachtige bedrijfstuin. Voor het zover is, moet de tuin aangelegd worden. Bij Ernst Baas hebben we veel ervaring met het aanleggen van diverse tuinen in allerlei stijlen.

Zorgvuldige planning van uw tuinaanleg

Het aanleggen van uw droomtuin is een complex proces. Er moeten niet alleen planten en bloemen geplant worden, bij tuinaanleg komt ook grondwerk, straatwerk en andere zaken kijken. Daarom is het belangrijk dat het aanleggen van uw tuin goed georganiseerd wordt. Bij Ernst Baas besteden we dan ook aandacht aan goed projectmanagement. De aanleg van een tuin is een project dat zonder heldere planning veel tijd in beslag kan nemen. Dat is zonde, want het is natuurlijk de bedoeling dat u zo snel mogelijk van uw nieuwe tuin kunt genieten.

Zodra het definitieve tuinontwerp klaar is, is het dus belangrijk om met een duidelijk doel en realistische planning aan de slag te gaan. Dit geeft u inzicht in welke stappen ondernomen moeten worden en hoeveel tijd het kost om uw droomtuin te realiseren. U weet waar wij mee bezig zijn, en wij weten wat u van ons verwacht. We onderscheiden ons van andere hoveniers door uw tuinaanleg zorgvuldig te plannen en hierover transparent met u te communiceren.

Jarenlange ervaring met tuinaanleg

Zoals u wellicht weet houden wij ons bij Ernst Baas niet alleen bezig met het aanleggen van tuinen, maar ook met het ontwerpen en inrichten ervan. Hoewel we dus regelmatig tuinen ontwerpen, zijn onze hoveniers ook ervaren in het leggen van tuinen op basis van andermans ontwerpen.

Steeds meer architecten en opdrachtgevers weten ons te vinden voor de aanleg van hun tuin. Dankzij onze jarenlange ervaring met tuinaanleg zijn we in staat om tuinen in alle stijlen aan te leggen. Met uw wensen en onze ideeën en inspiratie zorgen we voor een stijlvolle tuin waar u blij van wordt. Besluit u met ons samen te werken? Dan weet u waar wij voor staan: prachtige, met zorg ontworpen tuinen waar u nog jarenlang plezier van heeft. En wie ons kent, weet: afspraak is afspraak.

Kennis, passie en aandacht

Naast onze ervaring met tuinaanleg en onze kennis op het gebied van tuinen, onderscheiden we ons met onze passie voor het vak, ons vermogen om uw tuinaanleg goed te organiseren en onze aandacht voor details. Wij leggen tuinen aan met gezond perfectionisme. Alleen het beste is goed genoeg en we herkennen wanneer een tuin af is. Daarnaast hebben we veel aandacht voor de details. Wij geloven namelijk dat details belangrijk zijn. De details maken het verschil in uw tuin en zorgen ervoor dat uw buitenruimte net even anders is dan de tuin van de buurman. Denk aan tuinhout dat verstek is gezaagd, naden in de verharding die een kaarsrechte lijn vormen, strakke hagen en terrassen die exact vlak liggen. Als zulke details niet kloppen, gaat u zich hier na verloop van tijd aan ergeren.

VAKKENNIS VAN ALLE DISCIPLINES

Daarom vinden wij dat uw tuin pas af is als de details helemaal in orde zijn. Dankzij onze vakkennis van alle disciplines van tuinaanleg kunnen onze hoveniers zowel de hoofdlijnen als de details uitvoeren. Dit geldt ook voor metselwerk, bestrating, beregening, de bouw van vlonders, overkappingen, veranda’s, tuinhuisjes, wellness, zwembaden en verlichting. Hierdoor is het niet nodig om meerdere partijen in te schakelen om uw droomtuin te realiseren. Bij Ernst Baas hebben we alle kennis en vakmanschap zelf in huis. Wat we ook doen, de lat ligt hoog. Zo bent u verzekerd van een prachtige tuin die aan al uw wensen voldoet.

Heeft u vragen over de aanleg van uw tuin en het process daaromheen? Wij staan u graag te woord!