Actueel

Ernst Baas

Ernst Baas Hoveniers maakt winnende tuin voor Plantarium

Jury vakbeurs kiest uit 20 inzendingen

 

Ernst Baas Hoveniers BV uit Waddinxveen heeft de beste tuin aangelegd op Plantarium, de internationale vakbeurs voor de boomkwekerij. Dat heeft de jury, onder leiding van landschapsarchitect Niek Roozen, bepaald.

De competitie onder de naam ‘De 20 van Plantarium’ is een nieuw onderdeel van de vakbeurs. De beurs, gehouden van 27 tot en met 30 augustus jl., trekt internationale bezoekers. In de centrale as van het beursgebouw mochten twintig hoveniers een tuin aanleggen van 3,5 x 2,5 meter. Een onafhankelijke jury koos de beste inzending.

Winnende tuinen

Ernst Baas Hoveniers nam deel aan de competitie met twee inzendingen: een moderne coniferentuin en een grassentuin. De coniferentuin laat – naar het oordeel van de jury – zien dat coniferen in een moderne tuin passen als ze op de juiste wijze worden gecombineerd. Ontwerper Ernst Baas combineerde coniferen onder meer met sedum. Een witte gestuukte muur met waterpartij  en markante plantenbak geven de tuin een modern karakter.

De stijl van de grassentuin omschrijft Ernst Baas als ‘Italiaans chique’. Gezichtsbepalend zijn 92×92 cm keramiek tegels en een weerbestendige tuinbank van Mood.

Grassentuin

Grassentuin

 

Moderne conferentietuin

Moderne conferentietuin

 

Kleine oppervlakte

Voor beide inzendingen maakte ondernemer Baas zelf de ontwerpen. “Het was een flinke uitdaging om op zo’n kleine oppervlakte een goed sfeerbeeld neer te zetten”, aldus Baas. “Maar gezien het oordeel van de jury is dit gelukt. We zijn er trots op dat we ‘De 20 van Plantarium’ hebben gewonnen.”

 

Op zaterdag 27 september kunt u deze twee tuinen bewonderen tijdens de Landelijke Hoveniersdag, binnenkort vind u meer informatie over deze dag!